Sterwijnenthuis.nl

Met veel plezier hebben wij de afgelopen weken de media gevolgd in de “strijd” van de horeca tegen de webwinkel Sterwijnenthuis.nl.

Allereerst was het natuurlijk leuk een aantal van restaurateurs in kwestie de website “op de kaart” te zien zetten door hun beklag in de media.  Inmiddels les één in communicatieland is dat je de boel onder de pet houdt zodat je de beklaagde geen platform en daarmee naamsbekendheid geeft. Ze hebben zich dom in de val van de gewiekste zakenman Gijs den Hollander laten lokken die deze gehele rel gewoon slim geënsceneerd heeft. Onbegrijpelijk dat men daar niet aan gedacht heeft.

Ten tweede verslijt men de gast voor gek. Alsof zij niet zouden weten dat in dit soort zaken de wijn enkele malen over de kop gaat. Sterrenzaken worden over het algemeen bezocht door liefhebbers die precies weten wat een product inkoop kost en waarom het prijsniveau zo hoog is in sterrenzaken. Ook daar niets aan de hand dus. Storm in een glas water.

Ten derde is de arrogantie van sommige van de ondernemers stuitend. Alsof zij die wijnen exclusief ontdekt zouden hebben en daarmee het alleenrecht op de verkoop ervan zouden mogen hebben.We zijn het ermee eens dat de wijnkaarten met liefde en passie zijn samengesteld en dat het rot is als een ander die informatie ook gebruikt met jouw naam erbij. Maar je kan het ook zien als een compliment en een slimme samenwerking met de site aangaan. De kogel is nu door de kerk en je houdt het toch niet meer tegen.

Wij vinden het in ieder geval een prima webwinkel. Of de gast nu twee wijnen op een briefje schrijft en thuis gaat zitten zoeken. Of dat hij het volledige aanbod met twee klikken kan vinden maakt toch niets uit. Sterwijnenthuis.nl voorziet in een behoefte en daar is prima mee te werken lijkt ons.

Over gastheeren

Gastheeren Catering & Events is een regionale Haagsche cateraar. Met een team van 35 medewerkers bedienen we zo'n 1000 personen per dag.
Dit bericht werd geplaatst in cateraar den haag, catering, catering den haag, catering den haag, Den Haag, evenementen, flickr, food, horeca, koken, recensiesites, recepten, restaurant, social media, twitter, Uncategorized, wijn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie