Oh, oh vakantietijd

De hele boel bij ons is inmiddels weer in volle gang, bijna iedereen is terug van weggeweest en vele vakantieverhalen hebben inmiddels lachend de revu gepasseerd. Met 46 graden in Turkije. Vliegtuigen met vertraging. Gestolen spullen. Onsteking in de schouder na drie weken thuis klussen. Taxichauffeurs die je belazeren. Vakantie naar Kreta boeken en tot je schrik bemerken dat je naar Chersonissos afreist. Uren in de file. All inclusive boeken en dan toch onverwacht je drankjes moeten  betalen (tsja die kleine lettertjes hè). En zo kunnen we nog wel even doorgaan met leuke quotes.

Lachend zei je? Leuke quotes?

Ja! Lachend. Want als je op vakantie gaat blijkt dat je veel meer over je heen laat komen dan normaal. Je wordt geforceerd om in twee of drie weken pret te hebben en dat laat je toch niet verknallen door wat kleine ergernissen. Je hebt het hele jaar gewerkt om er even tussen uit te kunnen en dus doe je niet moeilijk over het feit dat ze je nog een extra “poot uit trekken”. Het is raar maar waar. Waar we het meest voor betalen doen we het minst moeilijk over.

De uitleg is natuurlijk simpel. Je MOET genieten. Het is immers vakantie en je hoeft niets te doen. Touroperators, hotels, campings, vliegtuigmaatschappijen moeten heel erg hun best doen willen ze je goede humeur kunnen verknallen. Dit natuurlijk in tegenstelling tot de dagelijkse gang van zaken. Daar wordt feilloos de vinger op de zwakke plek gelegd.

Of het nu gaat om een kop koffie die een dubbeltje te duur is, slechte service of een wit broodje met een plakje kaas te veel. Files, de prestaties van je voetbalcluppie, het weer. Noem maar op. Overal hebben wij Nederlanders wat over te zeuren, op elke slak wordt zout gelegd en alles weten we beter. Maar zodra we op vakantie gaan laten we ons willoos door elke berg ellende heenslepen omdat we MOETEN genieten. Nare ervaringen wordt luchtig opgenomen en later als een waar epos naverteld. Heerlijk aangedikt en smeuïg gepresenteerd. 

Het is een feit. Vrijwel overal waar wij vakantievierende Hollanders ons “ontspannen” hoofd laten zien worden we leeggeschud en vrolijk nagezwaaid. In eigen land incluis overigens. Een dagje strand, Efteling of Amsterdam. Overal worden onze ribben met feilloze chirurgische precisie verwijderd. Willoos, omdat het leuk MOET zijn.

Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het ook leuk IS. Het is eigenlijk helemaal niet zo erg om kleine vervelende dingen mee te maken. Het hoort er een beetje bij. Geen goed vakantieverhaal zonder rampjes of ergernis en met deze wetenschap in het hoofd kun je vrij eenvoudig tot de conclusie komen dat we het hier in Nederland eigenlijk allemaal heel erg goed hebben. En als we ons dat nu allemaal eens realiseren ziet de toekomst er in ieder geval een stuk rooskleuriger uit. Geen land is zonder ups en downs, soms heb je meer. Soms minder. Soms moet je een stapje achteruit om weer naar voren te kunnen springen. Het gaat niet slecht met Nederland. Het gaat best goed met ons. We kijken zelfs weer uit naar de volgende vakantie. 🙂

Gastheeren Catering & Events

Over gastheeren

Gastheeren Catering & Events is een regionale Haagsche cateraar. Met een team van 35 medewerkers bedienen we zo'n 1000 personen per dag.
Dit bericht werd geplaatst in bierprijzen, cateraar den haag, catering, catering den haag, catering den haag, Den Haag, food, grappig, horeca, Uncategorized, Vakantie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie